Een aantal Belgen kwamen de afgelopen dagen in actie op Franse bodem. Julien Watrin en Ruben Verheyden gingen vrijdagavond van start in Miramas. Watrin, die al zeker is van een ticket naar het WK indoor, boekte een welverdiende zege op de 400m in 46″77. Verheyden tankte vertrouwen tijdens zijn eerste 1500m van het jaar. Met 3’40″97 scherpte hij zijn PR met bijna vijf seconden aan. Polsstokspringer Ben Broeders opteerde zaterdagavond voor de Perche En Or in Tourcoing. De Belgische recordhouder moest vrede nemen met 5m39.

Naast de ISTAF Indoor in Berlijn gisteren stond er ook topatletiek op de affiche bij onze zuiderburen. Julien Watrin en Ruben Verheyden opteerden voor de Meeting Elite de Miramas in Zuid-Frankrijk. Watrin, die zich op het LBFA-kampioenschap verzekerde van het WK indoor op de 400m, was oppermachtig tijdens de 400m. Ondanks een verdwaalde kogelstoter in baan één liep onze landgenoot naar de overwinning in een tijd van 46″77. De snelste Belg van het moment op de 400m in zaal bewees op die manier dat zijn WK-limiet geen toevalstreffer was.

Verheyden kwam na de 800m op het Vlaams kampioenschap afgelopen zondag aan de start van zijn eerste 1500m van het seizoen. Na meer dan degelijk haaswerk van de Fransman Julian Ranc streed Verheyden mee voor de overwinning in één van de twee reeksen. Verheyden kwam gelijktijdig met de Nederlander Tim Verbaandert over de finish als nummers drie en vier in een knappe tijd van 3’40″97. De Europese beloftekampioen doet zo bijna vijf seconden beter dan zijn PR dat hij vorig jaar in zaal neerzette. Volgende week verschijnt Verheyden aan de start van een 1500m in Dortmund. De WK-limiet van 3’39″00 lijkt in het vizier te komen, maar die tijd is geen doel op zich voor de atleet van EA. “Ruben vliegt op training, dus dit resultaat komt niet uit de lucht vallen. Het is een mooie opsteker met het oog op de volgende wedstrijd”, aldus trainer Kim Barbé.

Ben Broeders opteerde zaterdagavond voor de Perche En Or in Tourcoing. Broeders kende geen topdag over de grens, aangezien hij na een héél mooie sprong op 5m39 maar niet het juiste gevoel kon vinden op 5m64. De Belgische recordhouder wisselde nog van stok, maar ook zo wilde het niet vlotten. “Ben is op 5m64 door al zijn stokken gegaan. Ze bleken stuk voor stuk te slap. Dat is op zich een goed teken, maar vandaag betekende dat helaas ook het einde van zijn competitie”, verduidelijkte trainer Steven Taeleman. De Amerikaan Chris Nilsen zorgde voor een absoluut hoogtepunt in Tourcoing door het Amerikaans record te verbeteren tot 6m02, amper één centimeter onder de beste wereldjaarprestatie die Mondo Duplantis gisteren neerzette in Berlijn. Renaud Lavillenie maakte zijn terugkeer op de piste met een gelukte sprong van 5m81.