Dag twee van de olympische zevenkamp wordt ongezien spannend. Nafi Thiam vecht met de Nederlandse Anouk Vetter om het goud, Noor Vidts is in de vorm van haar leven en probeert de lijn van de eerste dag door te trekken. Bij ons mist u geen minuut, met updates en onderaan de pagina een scoreprojectie.

14u30: Yesssssssss! Goud voor Nafi. Noor strandt op een ondankbare maar schitterende vierde plaats. We hebben er hier een apart artikel aan gewijd.

11u35: We blikken al even vooruit naar de beslissende 800 meter, over iets minder dan drie uur. Maak dat u om 14u20 voor de tv zit. Nafi Thiam heeft voor het goud een voorsprong van 4.5 seconden te verdedigen op de Nederlandse Vetter. Als Noor Vidts nog brons wil willen, moet ze 3.5 seconden goedmaken op de Amerikaanse Williams en de Nederlandse Emma Oosterwegel. Let’s go, girls!

7u20: Roger Lespagnard heeft positief getest op corona, zo weten Le Soir en HLN. Hij moest zich even afzonderen in het Olympisch Stadion, maar is na een negatieve test opnieuw vrijgelaten. Hij kan zijn pupil straks gewoon begeleiden richting die levensbelangrijke 800 meter.

7u10: Het speerwerpen is nu ook in de B-groep achter de rug. De Nederlandse Emma Oosterwegel verraste met 54m60. Zij maakt een grote kans op brons. Haar landgenote Anouk Vetter daarentegen bleef steken op 51m10. Thiam komt nu opnieuw aan de leiding. Ze heeft een relatief comfortabele voorsprong van 64 punten op nummer twee Vetter. Vidts is teruggevallen naar de vijfde plaats, nog altijd knap overigens. Ze heeft 50 punten achter op nummer drie Kendell Williams, die geen goeie 800 meter loopt, en 49 punten achter op Oosterwegel.

5u55: Jawadde, zeg. Vidts doet bij de laatste beurt nog maar eens een meter bij. Haar speer landt na 41m80, waarmee ze exact drie meter beter doet dan haar persoonlijk record. Thiam weet zijn bij de derde poging niet meer te verbeteren. Het enige wat we nu al kunnen concluderen, is dat Vidts 326 punten voor ligt op schema persoonlijk record en Thiam 212 punten achter. De voornaamste concurrenten gooien pas straks, in de tweede groep.

5u45: Klets. Nafi Thiam stelt orde op zaken. Ze gooit bij haar tweede poging 54m68, haar beste worp in drie jaar tijd. Het brengt haar ruim aan de leiding in deze speerwerpcompetitie. Bij Vidts is de tweede beurt minder dan de eerste.

5u35: Onze landgenotes hebben hun eerste beurt in het speerwerpen achter de rug. Noor Vidts doet het alwéér schitterend. Ze stelt haar persoonlijk record met meer dan twee meter bij tot 40m83. Nafi Thiam haar eerste worp kon er net mee door, maar is zeker niet denderend. Ze gooit 49m63. Voor goud moet het verder.

5u30: Het speerwerpen gaat beginnen. Nafi Thiam moet het zonder haar coach Roger Lespagnard doen. Hij ontbreekt om medische redenen. Michael Van der Plaetsen vervangt hem tijdelijk.

3u25: Yes! Goeie derde beurt voor onze landgenotes. Noor Vidts springt naar 6m32, goed voor een vierde plaats, en komt op vijf centimeter van haar persoonlijk record. Nafi Thiam vliegt naar 6m60, goed voor de overwinning. Vidts telt nu 268 punten voor op schema persoonlijk record, Thiam telt 122 punten achter op schema persoonlijk record. Bij de concurrentie doen vooral Kendell Williams en Anouk Vetter het goed met 6m57 en 6m47. In het klassement blijft Vetter leiden, maar Thiam genaderd tot op vier punten. Wat een thriller! Vidts is schitterend derde op 75 punten.

3u10: We boeken progressie bij de tweede beurt. Noor Vidts springt naar 6m29, Nafi Thiam laat een degelijke 6m47 optekenen. Dit is héél belangrijk in de strijd om het goud. Ze blijft wel nog 39 centimeter onder haar persoonlijk record, maar verzamelt cruciale punten.

2u55: We zijn vertrokken. Noor Vidts laat bij haar eerste beurt in het verspringen 6m25  optekenen, veertien centimeter onder haar persoonlijk record. Nafi Thiam begint met een ongeldige beurt. De druk neemt verder toe.