Jonathan Sacoor en Kevin Borlée hebben zich zondagochtend geplaatst voor de halve finales van de 400 meter in Tokio. Borlée liep een seizoensbeste van 45″36, en dat amper twaalf uur na zijn finale met de gemengde 4×400 meter.

De eerste drie mochten samen met de zes snelste verliezers naar de halve finales. Sacoor vertrok eerder voorzichtig, maar had nog een hele sterke laatste rechte lijn in petto, waarin hij verschillende concurrenten remonteerde om als derde te eindigen in 45″41. De reekswinst was in 44″86 voor Isaac Makwala, die Kirani James (45″09) voorafging.

Ook Borlée vertrok eerder spaarzaam, maar liep een dijk van een tweede wedstrijdhelft om uiteindelijk als tweede te eindigen in een beste seizoenstijd van 45″36. De reekswinst ging in 45″16 naar de Saoedi Mazen Moutan Al Yassin.