De 100 meterfinale bij de vrouwen vanavond, die spectaculair belooft te worden, telt een favoriete minder. De Nigeriaanse topspurtster Blessing Okagbare is tegen de dopinglamp gelopen.

Het was de Athletics Integrity Unit die het nieuws over Okagbare bekendmaakte. Ze is betrapt op het gebruik van groeihormoon en is voorlopig geschorst. Ze werd betrapt op een controle buiten competitie op 19 juli.

Okagbare maakt deel uit van de trainingsgroep van de Amerikaan Rana Reider, waar ook Trayvon Bromell, Andre de Grasse en Jimmy Vicaut trainen.

Eerder was de deelname van tien Nigeriaanse atleten aan de Spelen al geweigerd, omdat ze te weinig dopingtesten hadden afgelegd. Opvallend: Okagbare ageerde tegen haar eigen federatie omdat die zo weinig dopingtesten had uitgevoerd. En nu loopt ze zelf tegen de lamp…