Ben Broeders is achttiende geëindigd in de kwalificaties van het polsstokspringen in Tokio. Hij ging over 5m65 en omdat hij heel wat missers liet optekenen, strandt hij vroegtijdig en moet hij een kruis maken over de olympische finale.

Broeders nam een klein gokje door te passen op 5m30. Zijn aanvangshoogte van 5m50 klaarde hij bij de tweede beurt. Daarna maakte hij het spannend, maar klaarde uiteindelijk bij zijn derde en laatste kans 5m65. Vaak worden de kwalificaties daar al stopgezet, maar nu gingen ze met zijn achttienen over 5m65 en dus ging de lat naar 5m75.

Broeders was de atleet met de meeste missers van het hele veld op 5m50 en 5m65, en dus moest hij wel over 5m75 wippen om zich bij de beste twaalf te hijsen. Daar slaagde hij niet in. Elf atleten sprongen over 5m75, en ook drie atleten met 5m65 maar minder missers dan onze landgenoot mochten naar de finale.