Rani Rosius heeft ons land een eerste medaille geschonken op het EK voor beloften in Tallinn. In de 100m-finale knalde de atlete van AVT naar het zilver in een tijd van 11″43. Van de meewind van gisteren in de halve finales was geen sprake meer, aangezien de finalistes getrakteerd werden op een tegenwind van -1.3m/s. De Duitse Lilly Kaden was een maatje te groot voor Rosius met 11″36. De Britse topfavoriete Kristal Awuah moest vrede nemen met het brons op één honderdste van onze landgenote. 

Na twee dagen op het EK voor beloften in Tallinn heeft ons land alvast één medaille te pakken. Het Belgische team mocht dromen na de windgesteunde 11″16 van Rani Rosius in de halve finales van de 100m. Van meewind was in de finale geen sprake. Rosius liet de tegenwind van -1,3m/s niet aan haar hart komen. De start van onze landgenote was niet even explosief als tijdens de halve finale. De natte piste en het feit dat de atletes opnieuw moesten recht staan, hielpen niet. Rosius had echter de volledige race uitzicht op het podium, maar de Duitse Lilly Kaden bleek toch een klasse te sterk. Kaden stoomde naar het goud in 11″36. Rosius was een bijzonder verdiende tweede in 11″43.

De atlete van AVT bleef zo de Britse topfavoriete Kristal Awuah voor. Die laatste kon absoluut niet tevreden zijn met haar derde stek in 11″44. Rosius schiet dus meteen raak bij haar eerste deelname aan een individueel kampioenschap in openlucht. Een korte reactie van de atlete kan u hieronder bekijken. Van een groot feest zal er bij de Limburgse nog geen sprake zijn, aangezien ze zondagvoormiddag aan de bak moet met het vrouwelijke estafetteteam op de 4x100m.

https://twitter.com/EuroAthletics/status/1413560150762434561