Het regent in op het EK beloften in Tallinn, maar het regent ook finaleplaatsen voor het Belgische team. Michael Obasuyi was de volgende in het rijtje finalisten. Obasuyi knalde in de eerste van drie halve finales op de hoge horden naar de zege in 13″56. Alleen de Spaanse topfavoriet Asier Martinez noteerde een snellere chrono in de derde halve finale met 13″54. Morgen kijkt Obasuyi recht in de ogen van Martinez in de jacht op het goud.

Michael Obasuyi zit in de vorm van zijn leven, zoveel is duidelijk. Deze ochtend kon hij haast joggend de reekswinst veiligstellen. Ook in de finale ging het relatief makkelijk voor de Belgische kampioen die ook al zeker is van de Olympische Spelen in Tokio. Net zoals in de reeksen kende de hordeloper van OEH een sterke start. Vervolgens tikte hij twee keer een horde aan, maar de atleet kon uitbollen naar 13″56. Daarmee was Obasuyi logischerwijs tevreden. Alleen de Spanjaard Asier Martinez kon een snellere chrono noteren dan onze landgenoot. Morgen gaat Obasuyi vol voor het goud.