Paulien Couckuyt heeft in Genève het ondertussen bijna 25 jaar oude Belgisch record op de 400m horden geëvenaard. Couckuyt knalde op Zwitserse bodem naar 54″95, exact de chrono die Ann Mercken in 1996 neerzette. De Europese beloftekampioene op de lage horden wordt zo pas de tweede landgenote ooit die onder 55 seconden duikt op de 400m horden. Couckuyt was al zeker van deelname aan de Olympische Spelen na haar 55″37 op de IFAM Outdoor. Imke Vervaet scherpte in Genève haar PR op de baanronde aan met een knappe 52″32. Dylan Borlée dook voor het eerst dit seizoen onder 46 seconden met 45″98. Anne Zagré knalde naar een seizoenbeste van 12″90.

Paulien Couckuyt heeft in het Zwitserse Genève een absolute topprestatie neergezet op de 400m horden. De Europese beloftekampioene op de lage horden verscheen er aan de start in sterk gezelschap en liet zich meteen gelden. Couckuyt snelde namelijk naar 54″95, een ervaring van het bijna 25 jaar oude BR van ene Ann Mercken. De 24-jarige atlete van VAC was dus nog niet geboren toen het Mercken als eerste landgenote ooit onder 55 seconden dook. Niemand deed het Mercken overigens na, tot vandaag in Genève. Couckuyt bevestigt zo nogmaals haar olympische limiet die ze op de IFAM al op zak stak. De zege op de lage horden ging naar de Oekraïense Viktoriya Tkachuk in een scherpte 54″60.

Op de baanronde zonder hindernissen lieten onze landgenoten zich eveneens opmerken. Imke Vervaet scherpte haar PR op de 400m stevig aan naar 52″32. Het lid van de Belgian Cheetahs schuift zo op naar de zevende plaats op de ranking aller tijden. De zege ging naar Lieke Klaver, die zicht met 50″98 verzekerde van deelname aan de Olympische Spelen. Ook bij de heren was het Nederland boven met Liemarvin Bonevacia en Jochem Dobber die respectievelijk 45″01 en 45″37 noteerden. Dylan Borlée deed het zeker niet onaardig met een seizoensbeste van 45″98. Hij bleef zo Kevin Borlée neer die zijn seizoensbeste benaderde met een chrono van 46″19.

Anne Zagré snelde op de hoge horden naar een stevige 12″90 in de finale, nadat ze in de reeksen al goed was voor 13″05. Zagré kwam zo amper zes honderdsten tekort voor een rechtstreeks ticket naar Tokio. Michael Obasuyi verbeterde in de reeksen eveneens zijn seizoensbeste. In de finale leek de man op de 110m horden onderweg naar een PR, tot hij een fout maakte en vol op de laatste horde knalde. Hij moest vrede nemen met 13″85 na 13″70 in de reeksen.