Nafi Thiam maakte gisteren op de T-Meeting in het Nederlandse Tilburg haar terugkeer in openlucht. Voor de olympische kampioene op de zevenkamp werd het haar eerste wedstrijd sinds haar zilveren WK in Doha van 2019. Op de hoge horden noteerde Thiam een tijd van 13″68. In het verspringen werd het vooral een duel met de weerbarstige wind in Tilburg. Dankzij een beste sprong van 6m42 verliet de 26-jarige meerkampster de piste met opgeheven hoofd. Hieronder kan u een reactie bekijken van de atlete. 

“Het doet deugd om terug te keren. Ik heb duidelijk nog wat ritme nodig om opnieuw te wennen aan wedstrijden in openlucht. Ik ben tevreden met de start die ik vandaag (gisteren; red.) heb gemaakt. Op de horden mag ik gezien de regen en wind zeker tevreden zijn. Het laatste deel van mijn race zat nog niet helemaal goed, maar er is voldoende tijd om daaraan te werken. De wind maakte van het verspringen een moeilijk verhaal, waardoor ik meer gericht leek op de plank dan op mijn techniek. Ik voel dat ik op het juiste traject zit om top te zijn in Tokio. Het is nog vroeg en ik heb veel getraind, maar het voornaamste is om geen blessures op te lopen”, aldus Thiam.

“De komende weken blijven we verder werken zoals we dat nu doen. De focus zal liggen op kleine aanpassingen en daarvoor heb ik echt wedstrijdritme nodig. Op vlak van wedstrijden opteer ik liever voor de iets kleinere meetings waar ik twee proeven kan combineren. Dat is op de meeste Diamond Leagues niet mogelijk, want ja op de horden maak ik al geen kans (lacht; red.). Ik blijf een meerkampster, waardoor het jammer is om puur op hoog en ver te focussen. In het algemeen kan ik vooral zeggen dat het eind mei is én ik me zeker goed voel”.