Het EK voor beloften van komende zomer dat oorspronkelijk begin juli gepland stond in het Noorse Bergen zal worden georganiseerd in Tallinn. De Estse hoofdstad zal daardoor zowel het EK voor junioren als beloften ontvangen. Vorige week raakte bekend dat Bergen geen optie bleek vanwege de geldende coronamaatregelen in Noorwegen. Het kampioenschap zal zoals voorzien plaatsvinden van 8 tot en met 11 juli. 

Het EK voor beloften heeft nog geen week na het nieuws rond het feit dat Bergen als gaststad dan toch niet kon organiseren al een nieuwe locatie beet. European Athletics zal komende zomer namelijk tot twee keer toe neerstrijken in de Estse hoofdstad Tallinn. Dat heeft European Athletics bevestigd aan onze redactie. De organisatie in Tallinn hoopt om de oorspronkelijke datum van het kampioenschap (8 tot en 11 juli) te behouden. European Athletics heeft die datum intussen bevestigd. Al hoopte de Europese Atletiekfederatie stiekem op uitstel om het EK voor atleten onder 23 jaar te verschuiven naar eind augustus. Daardoor zouden de Europese toppers in de beloftencategorie naar alle waarschijnlijkheid toch voor het kampioenschap opteren. Nu is dat hoogst onzeker, aangezien het EK voor velen onder hen in de laatste rechte lijn naar de Olympische Spelen valt.

In het geval van het EK voor junioren verandert er voorlopig niks. Het vierdaagse kampioenschap voor de beste Europese jeugdatleten onder 20 jaar zal plaatsvinden van 15 tot en met 18 juli. In totaal zijn al acht Belgen zeker van een deelname aan het EK voor beloften: Pieter SiskRémi SchynsEliott CrestenThomas VanoppenThomas CarmoyJuliette ThomasMélanie Bovy en Rani Rosius.