Jonathan Borlée zal donderdag niet afreizen met het Belgische team naar de World Relays in het Poolse Silesia. Borlée kreeg de afgelopen drie weken te kampen met hamstringklachten en wil geen grote risico’s nemen met het oog op de olympische zomer die met rasse schreden nadert. Dat kondigde de Belgian Tornado aan op sociale media. Kevin en Dylan Borlée zijn wél van de partij op de World Relays. 

Jonathan Borlée zal komend weekend geen deel uitmaken van de Belgische selectie op de World Relays in het Poolse Silesia. Dat maakte de 33-jarige atleet zelf bekend via Instagram. Borlée kreeg tijdens de laatste week van een trainingsstage in het Turkse Belek af te rekenen met last aan de hamstring. Daardoor kon hij in tegenstelling tot zijn broers Kevin en Dylan afgelopen vrijdag niet aan zijn zomerseizoen beginnen in het Italiaanse Rieti. Ook de World Relays van zaterdag en zondag komen helaas te vroeg voor Borlée.

Het uitvallen van één van de broers Borlée zorgt voor de nodige kopzorgen bij coach en vader Jacques Borlée, die eerder al Christian Iguacel met een spierscheur zag uitvallen.  De bondscoach kan in Polen een beroep doen op zijn zonen Kevin en Dylan, Robin Vanderbemden en Jonathan Sacoor. Er was heel wat te doen over de transfer van Sacoor naar de World Relays, aangezien zijn universiteit in Tennessee hem zou hebben verboden om af te reizen. Sacoor trekt echter toch naar Polen, ondanks het risico dat hij vervolgens niet meer welkom is op zijn universiteit.