Olympisch kampioene op de zevenkamp Nafi Thiam zal in de aanloop naar de komende Olympische Spelen in Tokio geen meerkamp voor haar rekening nemen. Dat deelt de atlete mee in een nieuwsbrief. Ze geeft de voorkeur aan een wedstrijdperiode waarin ze kan focussen op technische aanpassingen voor bepaalde individuele proeven. Op het meest recente EK indoor behaalde Thiam het goud op de vijfkamp in een Belgisch record. 

Nafi Thiam zal in de aanloop naar haar tweede Olympische Spelen geen zevenkamp afwerken. Dat deelt de regerende olympische kampioene op de zevenkamp mee in een nieuwsbrief. “Met de wintertrainingen en twee uitstekende stages achter de rug sta ik te trappelen om aan het zomerseizoen te beginnen. Een volledige zevenkamp zal ik in de aanloop naar de Spelen niet meer afwerken? Dat geeft me meer tijd en meer energie om kleine technische aanpassingen door te voeren in bepaalde onderdelen. Van een duidelijke kalender op vlak van wedstrijden is voorlopig geen sprake”, aldus Thiam in haar nieuwsbrief.

Traditiegetrouw opteert Thiam voor de befaamde meerkamp in Götzis, maar die laat ze dus in 2021 schieten. Ook volgens trainer Roger Lespagnard is het beter om in functie van de Spelen een volledige meerkamp links te laten liggen. De laatste zevenkamp waaraan Thiam deelnam was die op het WK in Doha, waar onze landgenote alleen de Britse Katarina Johnson-Thompson voor zich moest dulden. Johnson-Thompson kreeg afgelopen winter af te rekenen met een blessure aan de achillespees en moest daardoor passen voor het indoorseizoen.