Rani Rosius heeft haar individueel debuut op een internationaal kampioenschap niet gemist. Rosius was in derde van vijf reeksen van de 60m op het EK indoor in Torun goed voor een derde stek in 7″30. Daardoor was ze meteen zeker van een plaats in de halve finales. Straks kan de atlete van AVT een gooi doen naar een knappe tijd in die halve finales. Een finale lijkt niet geheel uitgesloten, al moet ze daarvoor wel op zoek naar een evenaring of verbetering van haar PR.

Rani Rosius heeft op niveau gepresteerd tijdens de reeksen van de 60m op het EK indoor in het Poolse Torun. Rosius verscheen aan de start in de derde van vijf reeksen op de kortste sprintafstand. Na een technische valse start kende de belofte, die een gespannen indruk gaf, geen superstart. Vervolgens kwam de tweede performer aller tijden in zaal wel op gang. Ze legde beslag op de derde stek in 7″30, haar tweede chrono ooit na haar PR van 7″27.

In de halve finales zal Rosius dat PR moeten benaderen om een waterkans te behouden op de finale. Het wordt dus afwachten wat de 20-jarige atlete van AVT waard is in die volgende ronde. Rosius was de negende performer van alle atletes in de reeksen, waardoor een finale dus niet geheel onmogelijk lijkt. Al moet het in elk geval sneller iets voor één uur deze middag.