Christian Iguacel is de enige van drie landgenoten op de 400m die zich verzekerd heeft van de halve finales van later vandaag. In derde van negen reeksen liep de atleet van LYRA naar een knappe tweede stek in een PR van 47″07. Dylan Borlée en Alexander Doom moesten in respectievelijk de eerste en vierde reeks vrede nemen met 46″99 en 47″18, met telkens een bijhorende derde plaats. 

Op het EK indoor in Torun heeft Christian Iguacel zich geplaatst voor de halve finales op de 400m van vanavond. Iguacel trad aan in de derde van maar liefst negen reeksen op de dubbele baanronde in zaal. De atleet liep een sterke wedstrijd in het spoor van de Spanjaard Oscar Husillos. De tweede plaats van Iguacel, die recht gaf op de halve finales, kwam nooit in bedreiging, waardoor hij vanavond iets na zeven uur opnieuw aan de bak mag. Met een eindtijd van 47″07 verbeterde hij overigens zijn PR met negen honderdsten.

Minder verging het Dylan Borlée en Alexander Doom. Borlée kwam aan de start in de sterk bezette eerste reeks en liet bij het ingaan van de slotronde nog de Sloveen Luka Janezic. Dat zou de Belgian Tornado zuur opbreken, aangezien hij als vierde de laatste rechte lijn in kwam. Het mocht niet zijn voor Borlée, die met 46″99 wel een seizoensbeste noteerde. In de vierde reeks kwam met Doom nog een landgenoot aan de start. De atleet van AVR liep een bijna perfecte koers, maar moest na 300m de bonkige Brit James Williams voor laten. Dat kostte Doom een halve finale, al had onze landgenoot daarvoor wel een PR moeten lopen, aangezien Williams als tweede 46″85 noteerde.

Onze noorderburen kwamen héél sterk voor de dag. Jochem Dobber en Tony Van Diepen verzekerden zich probleemloos van de halve finales met respectievelijk 47″05 en 46″54. Liemarvin Bonevacia is de enige Europeaan die al onder 46 seconden dook in 2021 en haalde het in de negende en meteen ook laatste reeks in 46″69.