Michael Somers heeft zich in Luxemburg geplaatst voor het EK indoor op de 1500m. Somers hield met 3’40″61 ongeveer een kleine seconde bonus over op de EK-limiet. Enkele weken geleden plaatsen Stijn Baeten, Oussama Lonneux en Robin Hendrix zich ook al op deze afstand voor dit kampioenschap. Doordat Somers een snellere tijd kan voorleggen dan Hendrix is hij op deze moment zeker van een ticket naar het Poolse Torun.

Michael Somers zorgde in Luxemburg voor de tweede EK-limiet van de dag. Somers, die vorige week nog op twee seconden strandde van de limiet op de 3.000m en desondanks niet mocht starten tijdens de IFAM, waagde vandaag zijn kans op de 1500m. Daarmee stond hij voor een lastige opdracht want ‘gewoon’ de limiet lopen zou in theorie niet volstaan. Hij moest op zijn minst beter doen dan de 3’40″83 die Robin Hendrix enkele weken geleden in Liévin noteerde aangezien Hendrix voor vandaag het derde startbewijs in handen had.

Somers was door de afwijzing van de IFAM duidelijk geprikkeld om goed voor de dag te komen. In een internationaal getint deelnemersveld was er allerminst gebrek aan sterke tegenstand. Toch hield Somers zich goed staande. Tegen de eerste twee atleten was er weinig te beginnen, maar achter dat duo kon onze landgenoot zich wel in de debatten mengen. Somers won uiteindelijk het sprintje voor de derde plaats in een tijd van 3’40″61. Daarmee deed hij niet alleen beter dan de EK-limiet van 3’41″32, maar dook hij ook zo’n twintig honderdsten onder de tijd van Hendrix. De atleet van LYRA scherpte zijn PR met zomaar even vijf seconden aan.  Voorlopig zijn Oussama Lonneux, Stijn Baeten en Somers de atleten die ons land in Polen op de 1500m mogen vertegenwoordigen.

Eykens tankt vertrouwenVandeputte kleine seconde boven EK-limiet

Ook op de 800m in Luxemburg kwamen landgenoten in actie. Renée Eykens tankte vertrouwen met een derde stek in een seizoenbeste van 2’03″61. Voor het EK heeft de atlete 2’03″22 nodig. Aurele Vandeputte bleef bij de mannen met 1’48″56 een kleine seconde boven de EK-limiet, Aaron Botterman moest vrede nemen met 1’49″53. Op de 1500m bij de vrouwen zorgde Lindsey De Grande met 4’15″44 voor een hoopgevende prestatie. De Grande kon tijdens de race op haaswerk rekenen van Lisa Rooms.