Thomas Carmoy heeft zich in Luxemburg verzekerd van de EK-limiet in het hoogspringen. De Belgische recordhouder bij de beloften vloog er over 2m28 in zijn eerste poging, nadat hij eerder op 2m24 wel een derde poging nodig had. Voor Carmoy, de regerende Europese kampioen bij de junioren, wordt het EK in Torun zijn eerste kampioenschap bij de grote jongens. 

Thomas Carmoy mag zich als 20-jarige opmaken voor zijn eerste kampioenschap bij de grote jongens. De atleet van CRAC was namelijk in het Luxemburgser Kirchberg goed voor een sprong over 2m28, exact de gevraagde hoogte om afgevaardigd te worden naar het EK in Torun. Outdoor was Carmoy al goed voor 2m27. De Europese juniorenkampioen kende geen foutloos parcours op Luxemburgse bodem, zeker aangezien hij op 2m24 een derde poging nodig had, maar dat deerde hem duidelijk niet tijdens zijn eerste poging op 2m28.

Carmoy is de zoveelste landgenoot die zich van het EK in zaal weet te verzekeren. 18 dagen voor de start van het EK zijn alvast 12 landgenoten en één team zeker van hun deelname. Aangezien Michael Somers zich ook in Luxemburg voor Torun plaatste.