Belgian Tornado Jonathan Sacoor heeft op een meeting in het Amerikaanse Blacksburg zijn eerste 400m van het jaar gelopen. Sacoor evenaarde zijn opener in zaal van vorig jaar met 47″36 en was daarmee goed voor winst. Hij haalde het van zijn teamgenoten van de University of Tennessee. De 21-jarige atleet sluit een deelname aan het EK indoor met de Belgian Tornados niet uit. De komende weken met bijhorende wedstrijden in de Verenigde Staten zijn daarvoor doorslaggevend. 

Jonathan Sacoor heeft zijn individueel indoorseizoen geopend in het Amerikaanse Blacksburg. Op een indoorpiste zonder publiek was onze landgenoot goed voor een tijd van 47″36 op de 400m, exact een kopie van zijn seizoensopener in 2020. Toch is de Belgian Tornado optimistisch. “Ik ben eigenlijk heel tevreden, want ik zag het eerder als een trainingswedstrijd. Het voelde heel ontspannen aan in vergelijking met vorig jaar. Mijn doorkomsttijd aan de bel was om en bij de 22,5 seconden, wat te traag is, maar dat is niet geheel onlogisch. We zitten namelijk nog volop in een zware trainingsperiode. Zelf ben ik vooral tevreden dat ik bijzonder ontspannen over de finish ben gelopen, zeker gezien de trainingsarbeid van de afgelopen dagen. Vervolgens heb ik ook nog een 4x400m gelopen met de rem op, mijn coach hier (de Amerikaan Ken Harden; red.) had me gedwongen om niet sneller dan 50 seconden te lopen, aangezien ik onze afstandslopers vergezelde”, aldus Sacoor.

De komende weken staan in principe wedstrijden gepland in de VS, al sluit de 21-jarige atleet van OEH een trip naar Polen niet uit voor het EK in zaal begin maart. De Belgian Tornados verdedigen in Torun hun Europese titel. Sacoor maakte twee jaar geleden in Glasgow geen deel uit van het kwartet. “Het is voorlopig moeilijk in te schatten of ik effectief naar Polen zal kunnen afreizen. Het zou mooi zijn, maar veel hangt af van of ik me kwalificeer voor de NCAA-kampioenschappen. Is dat het geval, dan lijkt het EK uitgesloten, zeker omdat ik op die kampioenschappen stevige concurrentie mag verwachten. De focus ligt rekening houdend met de Olympische Spelen van Tokio ook op het outdoorseizoen. Intercontinentaal reizen is geen sinecure nu, maar als ik naar Polen kan komen, dan ben ik zeker van de partij om de Tornados te versterken”, verduidelijkt hij.

“Nu staan twee lichtere trainingsweken op de planning, gevolgd door opnieuw een wedstrijd hier in Blacksburg. Ik hoop eigenlijk om dan al mijn PR in zaal (46″95; red.) aan te scherpen. Gezien mijn gevoel vandaag moet dat zeker tot de mogelijkheden behoren. Verder probeer ik ook zo veilig mogelijk te leven hier gezien het feit dat Knoxville (de stad waar zijn universiteit gelegen is; red.) een heuse broeihaard van het coronavirus is. Van mondmasker is bij de bevolking geen sprake en quasi alles van horeca blijft geopend. Mijn grootste wens is dus om gespaard te blijven van het virus”, besluit de 400m-specialist.

https://twitter.com/Vol_Track/status/1353075027936088066