De Vlaamse Atletiekliga heeft zojuist een update bekendgemaakt van de maatregelen die genomen worden door de huidige coronacrisis. Er was al een afgelasting van alle competities tot 10 mei. Die periode wordt verlengd tot en met 1 juni, waardoor onder meer ook de IFAM plaats moet ruimen. Voor de geschrapte wedstrijden wordt geen nieuwe datum voorzien.

“Wij verwachten een zeer trage afbouw van de huidige maatregelen en kunnen niet voorspellen wanneer onze clubs terug trainingen of wedstrijden mogen organiseren. Daarom heeft de raad van bestuur volgende beslissingen genomen: Alle Vlaamse wedstrijden worden geannuleerd tot en met 1 juni. Geannuleerde wedstrijden worden niet herplaatst in de kalender.”, klinkt het op de site van de VAL. Het grootste kind van de rekening lijkt op papier de op 30 mei geplande IFAM in Oordegem.

Samen met de Franstalige liga LBFA is er beslist om, indien de op dat moment geldende coronamaatregelen het toelaten het BK AC en BK AMH te verplaatsen naar 15 en 16 augustus en het BK Meerkampen te houden op 25 en 26 juli.

Organisator IFAM: “Het doet pijn, maar we komen volgend jaar sterker terug”

Kim Barbé – Foto: Johnny De Ceulaerde

De IFAM Outdoor in Oordegem gaat dit jaar naar alle waarschijnlijkheid niet door. Dat komt ook bij organisator Kim Barbé hard aan, al was hij al voorbereid op het slechte nieuws. “We hoopten stiekem op een mirakel, maar dit ligt in de lijn der verwachtingen. Wie weet komt er nog een nieuwe datum uit de bus, maar voor de atletiekbond is het zeer moeilijk om de geschrapte meetings een nieuwe plaats te geven op de kalender. Financieel blijft het verlies wellicht beperkt, de hotels waar onze topatleten normaal gezien overnachten worden nu zelfs ingezet om in de coronacrisis de ziekenhuizen te ontlasten.”

Er is ook hoopvol nieuws voor 2021. Als de omstandigheden het toelaten, draait de IFAM-organisatie dan opnieuw op volle toeren. “Het wordt een heuse comeback, want ook onze indoorwedstrijd wordt opnieuw georganiseerd. We zijn doorheen de jaren uitgegroeid tot een sterk merk. In een hopelijk druk atletiekseizoen zullen we volgend jaar zowel indoor als outdoor een mooie springplank zijn richting internationale kampioenschappen.”