De meetings in Stockholm, Napels en Rabat van de Wanda Diamond League zullen door de dreiging van het coronavirus uitgesteld worden. De drie meetings stonden oorspronkelijk ingepland in de maand mei. Enkele weken geleden werden ook al de meetings in Doha en China uitgesteld.

Eerder deze maand werd bekendgemaakt dat de eerste drie wedstrijden van de Wanda Diamond League wegens het coronavirus niet konden plaatsvinden op de oorspronkelijk vastgelegde datum. De eerste meeting was voorzien op 17 april in Doha, gevolgd door twee wedstrijden op Chinese bodem op 9 en 16 mei. Nu moeten ook de meetings in Stockholm (24 mei), Napels (28 mei) en Rabat (31 mei) eraan geloven.

De meetingorganisatoren, de Wanda Diamond League en World Athletics willen echter wel de handen in elkaar slaan om de wedstrijden te verschuiven naar een later tijdstip. Ze willen namelijk de atleten dit seizoen nog de kans geven om op het hoogst mogelijke niveau te presteren, op voorwaarde dat de wereldgezondheid het toelaat.

Wanneer de meetings zullen plaatsvinden is nog niet bekend. Van zodra de situatie het mogelijk maakt, zullen er plannen gemaakt worden voor een nieuwe kalender. De meetings in Eugene, Oslo en Parijs, die normaliter in juni doorgaan, blijven voorlopig nog overeind. Het lijkt echter heel waarschijnlijk dat ook deze meetings uitgesteld zullen worden waardoor het koffiedik kijken wordt naar hoe de nieuwe kalender ingevuld zal worden.