De Wanda Diamond League heeft de eerste drie meetings uitgesteld wegens de dreiging van het coronavirus. De Diamond League zou op 17 april aanvatten in Doha en vervolgens op 9 mei en 16 mei neerstrijken in China op een respectievelijk onbekende locatie en Shanghai. Voor de drie meetings wordt een nieuwe datum op de kalender gezocht.

Het is enigszins logisch dat ook de Diamond League met maatregelen moest komen, aangezien het seizoen op 17 april zou beginnen in Doha, Qatar. Op 9 en 16 mei stonden competities in China, waar afgelopen weekend wel hoopvol nieuws kwam, gepland. De beslissing om de meetings uit te stellen kwam er na overleg tussen de organisaties, lokale autoriteiten en sportbonden.

De meeting in Shanghai zou verplaatst worden naar 13 augustus. Zowel Doha als de tweede meeting in China kunnen mogelijk uitgesteld worden tot na de de Diamond League-finale in Zürich (9 tot en met 11 september), uiteraard indien er op dat moment sprake zou zijn van een finale.