Nafi Thiam heeft op het Franse kampioenschap opnieuw haar absolute klasse getoond. In het verspringen verbeterde Thiam tot vier keer toe het Belgische record. De olympische kampioene kwam in haar derde poging tot een hele verre 6m79, de tweede verste sprong uit haar carrière en ruim voorbij de 6m53 waarmee Hanne Maudens vorige winter het nationale record van Thiam afsnoepte.

Nafi Thiam heeft de voorbije maanden stevig ingezet op het verspringen. De meerkampster wou tijdens het Belgische kampioenschap dan ook maar al te graag haar progressie meten in de verspringbak. Helaas liet het tijdschema de combinatie met de 60 meter horden niet toe waardoor Thiam een keuze moest maken. Thiam koos voor de 60 meter horden en deed het met een derde plaats en 8″37 meer dan behoorlijk.

Na lang zoeken naar een wedstrijd kreeg Thiam bevestiging dat ze aan het Franse kampioenschap in Liévin mocht deelnemen aan het verspringen. Een kans die de vice-wereldkampioene met beide handen greep, want in haar eerste poging sprong Thiam maar liefst 6m63 ver. Daarmee deed ze niet alleen twaalf centimeter beter dan haar persoonlijk record in zaal, maar verbeterde ze ook het nationale record van Hanne Maudens met exact tien centimeter. Het feest moest op dat moment echter nog losbarsten. In haar tweede poging deed Thiam er nog eens drie centimeter bij om vervolgens bij haar derde poging naar een indrukwekkende 6m79 te zweven. Slechts drie atleten deden dit jaar wereldwijd beter in zaal.

Ook in haar vierde poging sprong Thiam met 6m59 nog eens voorbij het record van Maudens. Daarna was het beste er logischerwijs af. Na een ongeldige vijfde sprong, sloot de meerkampster haar competitie af met 6m30. Outdoor sprong Thiam één keer nog net iets verder. Afgelopen zomer zette ze tijdens de Diamond League in Birmingham 6m86 neer.