Fanny Smets heeft op het Belgisch kampioenschap haar eigen nationale record in het polsstokspringen verbeterd. De atlete van CABW wipte in haar eerste poging meteen over 4m40. Vorig jaar snoepte ze het record al af van Aurélie De Ryck dankzij haar sprong van 4m36. Ook bij de kadetten zorgde Lola Lepere voor een nieuw nationaal record met 3m85.

Het gaat uitstekend met het polsstokspringen in ons land. Zaterdag evenaarde Ben Broeders nog zijn amper twee weken oude nationale record met 5m75. Fanny Smets, de huidige recordhoudster in- en outdoor kon daardoor niet achterblijven. Eerder deze maand kwam Smets al tot 4m31 waardoor ze ook vandaag mocht rekenen op een nieuwe aanval op haar eigen Belgisch record van 4m36. Na twee geslaagde pogingen op 4m15 en 4m25 liet Smets de lat meteen op 4m40 leggen. Ook deze hoogte vormde geen enkel probleem voor de atlete die outdoor al tot 4m51 kwam. In zaal was 4m50 vandaag nog net iets te hoog gegrepen, maar de Belgische titel was wel een feit. Chloé Henry en Mélanie Vissers vervolledigden met respectievelijk 4m15 en 3m85 het podium.

Bij de kadetten zorgde Lola Lepere voor een soortgelijke stunt. De atlete van BBS stelde voor de tweede keer dit seizoen het BR bij de kadetten scherper. Een maand geleden kwam Lepere al tot 3m81 waarmee ze het toenmalig BR (3m65) verpulverde. Vandaag voegt ze met 3m85 nog enkele centimeters toe, wat haar tevens de vierde plaats oplevert.