Simon Meganck werd afgelopen zondag 42ste op het EK veldlopen in Lissabon. De junior van EA had tot en met de laatste afdaling zicht op een plaats in de top 25. Meganck had echter niet op een klop van de man met de hamer gerekend. Een acuut suikertekort leverde beelden op die heel België rondgingen. Zelf vond de poulain van Raymond Van Paemel het bijzonder jammer, al kon hij het enigszins relativeren, aangezien het om zijn eerste internationale ervaring ging.

Simon Meganck trok naar het EK veldlopen in Lissabon als vierde junior van het team. Toch liep de debutant op internationaal niveau een dijk van een wedstrijd in het Parque de Bela Vista. Tot en met de laatste afdaling had Meganck namelijk zicht op de top 25, maar toen sloeg het noodlot toe. De beelden van de strompelende atleet gingen ons land rond. In de laatste rechte lijn verloor Meganck uiteindelijk een slordige 15 plaatsen om als 42ste over de streep te kruipen.

“Het is jammer, maar het heeft ook een heel opmerkelijk beeld opgeleverd, zowel positief als negatief. Ik had als atleet heel graag in die top 30 gestaan. Het was willen, maar niet kunnen. Ik had logischerwijs graag op een meer elegante manier over de finish gelopen. Twee geroosterde boterhammen en enkele stukjes meloen volstaan duidelijk niet de ochtend voor de wedstrijd. Het doet me terugdenken aan Joshua Cheptegei op het WK veldlopen in 2017, maar ook in eigen land met Wout Van Aert op de Strade Bianche in 2018”, aldus Meganck.

Meganck in de EHBO-tent na afloop – Foto: Petra Bruggeman

“Als ik 25ste was geweest op mijn eerste kampioenschap, dan was het fantastisch geweest, maar dan was er ’s avonds aan tafel niet zo goed gelachen. Het was wel mooi om achteraf respect te krijgen van grote namen zoals Kimeli en Somers. Qua voedingspatroon is er zeker nog marge. Het is iets waarmee je rekening moet houden. In Roeselare heb ik een gelijkaardige gevoel gehad. Je gaat precies ballet dansen in plaats van sterk te finishen”, voegt de atleet toe. Een uitgebreide babbel, net zoals de beelden van de finish, met de atleet kan u hieronder bekijken.

https://vimeo.com/manage/378582259/general

https://vimeo.com/manage/378582259/general