De Belgische beloften hebben gisteren gemengde prestaties afgeleverd. Oussama Lonneux zorgde voor de beste prestatie met een onverhoopte negende plaats. Ook het Leuvense duo Guillaume Grimard en John Heymans presteerden meer dan behoorlijk. De reacties van de drie andere beloften had u nog van ons te goed. Wij spraken hen na afloop. Het resultaat kan u hieronder bekijken.

Clement Deflandre werd vorig jaar in Tilburg knap 25ste op het EK veldlopen. Een gelijkaardige prestatie was dit jaar het doel, maar het werd een mindere wedstrijd voor de beloftevolle atleet. Hij werkte een constante race af, maar kwam wel op de 50ste plaats uit. “Ik ben enorm ontgoocheld. Het liep voor geen meter. Ik had al van bij het begin van de wedstrijd geen goede benen. Het was een echte offday voor mij. Ik eindig hier helemaal niet op mijn plaats, dat gebeurt nu eenmaal.”

Lucas Da Silva was toe aan zijn derde EK veldlopen. Vorig jaar werd hij nog 27ste bij de junioren, nu stond hij voor zijn vuurdoop bij de beloften. “Ik heb geprobeerd om goed te starten en vervolgens mijn eigen tempo te zoeken. Ik denk dat ik rond de 70ste positie vertoefde. Daarna heb ik ronde per ronde een aantal atleten kunnen oprapen. Het parcours deed me denken aan Brussel, maar het voelde nog zwaarder aan. Ik had gehoopt om iets beter voor de dag te komen. Gelukkig kan ik de komende jaren nog kansen krijgen bij de beloften”

Lucas Da Silva – Foto: Jeroen De Meyer

Bij de beloften vrouwen verdedigde de 20-jarige Laura Swannet de Belgische kleuren. Ze werd 50ste op haar allereerste EK veldlopen. In de zomer is ze vooral actief als triatlete. “Ik wist voor de start nog altijd niet wat ik kon verwachten. Het blijft een verrassing dat ik hier 50ste word. Ze zeiden mij voor de wedstrijd dat ik mij moest inhouden bij de start, maar uiteindelijk vertrekt iedereen hier snel. Ik dacht mijn wedstrijd goed in te delen en rustig te beginnen, maar bij de derde ronde voelden mijn benen al als lood aan. Zelfs als triatlete was dit doodgaan, terwijl ik veel langere afstanden gewend ben. Ik zat voortdurend in het rood te gaan, van begin tot einde. Hopelijk heb ik mijn collega’s triatleten trots gemaakt, ik ben er niet zo zeker van. Ze zullen mij alleszins gevolgd hebben.”

Laura Swannet – Foto: Jeroen De Meyer

Het video-interview met Guillaume Grimard en John Heymans kan u hier bekijken. Dat van Oussama Lonneux staat op deze link.