Robin Hendrix en Vanessa Scaunet hebben de korte cross van de Structabo CrossCup in Roeselare gewonnen. Ook hier een belangrijke strijd voor het EK veldlopen, aangezien de plaatsen voor het mixed relay team volledig afhangen van het resultaat in Roeselare. Eliott Crestan en Camille Muls kaapten de belangrijke tweede plaatsen weg. Stijn Baeten en Sofie Van Accom lijken op papier de reserven te worden dankzij hun derde plaatsen.

Robin Hendrix ook oppermachtig op hele korte cross

De (super)korte cross was in Roeselare aan zijn proefstuk toe, met het oog op de mixed Relays in Lissabon. Isaac Kimeli wijzigde gisteren zijn plannen, en koos toch voor de lange cross. Daardoor was Robin Hendrix de enige topfavoriet. Ondanks een mindere start kon de atleet van OEH zich toch vrij snel vooraan afzonderen. De suprematie van Hendrix was net zoals in Mol van kracht. Het werd dus uitkijken naar de resterende podiumplekken. Eliott Crestan zag geen graten in de inkorting van de afstand en greep zijn kans om de tweede plaats te bemachtigen. Hij kreeg nog een spurtende Stijn Baeten achter zich, maar toonde zich na Hendrix toch de sterkste. Baeten mocht als derde het podium vervolledigen.

Vanessa Scaunet triomfeert bij de vrouwen

De korte cross bij de vrouwen werd zoals verwacht een boeiend kijkstuk. Een uitgesproken favoriete aanduiden was tot op 200 meter van het einde nog onmogelijk. Het vijftal met Louise Hayez, Renée Eykens, Camille Muls, Vanessa Scaunet en Sofie Van Accom gaf elkaar namelijk geen duimbreedte weg. Na driekwart wedstrijd leken Scaunet en Muls een metertje voorsprong te nemen op de overige drie, maar echt weglopen deden ze niet. Het duo gaf wel de beste indruk van de vijf. Het beeld bedroog niet, want Scaunet stevende als eerste op de finishlijn af. Muls zat haar op de hielen, maar ook Van Accom volgde niet veel verder. Toch kon geen van hen nog een plaats winnen waardoor de top drie bekend was. Scaunet, Muls en Van Accom verzekerden zich op die manier naar alle waarschijnlijkheid van een plaats in de mixed relay-ploeg.