Isaac Kimeli heeft zijn plannen voor de CrossCup in Roeselare last minute gewijzigd. Hij gaat voor de lange cross, zowel op Schiervelde als twee weken later op het EK in Lissabon.

Sinds enkele weken verkondigde Kimeli dat hij in Roeselare voor de korte cross zou opteren. Dat deed hij met het oog op een EK-selectie voor de Mixed Relays. Hij achtte zich niet klaar voor de lange cross op het EK in Lissabon, omdat hij nog maar sinds kort aan het trainen is na een rustpauze die volgde op het WK in Doha.

Als Kimeli zich morgen in Roeselare weet te plaatsen voor de lange cross op het EK, is dat een enorme versterking voor de Belgische ploeg. Vorig jaar in Tilburg won de Hallenaar nog zilver. In een ploeg met vermoedelijk ook nog Soufiane Bouchikhi, aangevuld met bijvoorbeeld Michael Somers en Dame Tasama, mag België luidop beginnen dromen van een medaille in het landenklassement.