De kogel is door de kerk: 21 atleten mogen ons land vertegenwoordigen op het EK veldlopen op 8 december in het Portugese Lissabon. De selectie bestaat uit vier teams. Bij de junioren en senioren mannen wordt een kwartet afgevaardigd. Bij de beloften mannen zelfs vijf atleten. Ook voor de mixed relay is er een team voorzien. Verder wordt telkens één atlete afgevaardigd bij de junioren en beloften vrouwen.

Voor het eerst in 26 edities van het EK veldlopen zal er geen Belgische atlete starten op de lange cross bij de senioren vrouwen. Tot zover het slechte nieuws, aangezien er maar liefst 21 Belgen naar Portugal mogen afzakken. Dat zijn er amper vier minder dan vorig jaar op het EK in Tilburg. Febe Triest en Laura Swannet vertegenwoordigen respectievelijk de junioren en beloften vrouwen. De samenstellingen van de verschillende teams kan u hieronder vinden. Opvallend is dat Lucas Da Silva wordt opgevist, aangezien hij vijfde belofte werd in Roeselare. Aanvankelijk werd gesteld dat alleen de top vier kans maakte op een selectie.

De teams

Junioren mannen 

Tim Van de Velde in Mol – Foto: Jimmy Cailly
Tim Van de Velde
Ruben Verheyden
Ward Leunckens
Simon Meganck

 Beloften mannen

Oussama Lonneux – Foto: Peter Wagemans
Oussama Lonneux
John Heymans
Guillaume Grimard
Clément Deflandre
Lucas Da Silva

Senioren mannen

Isaac Kimeli – Foto: Peter Wagemans
Isaac Kimeli
Soufiane Bouchikhi
Lahsene Bouchikhi
Michael Somers

Mixed relay

Robin Hendrix – Foto: Golazo
Robin Hendrix  
Eliott Crestan  
Stijn Baeten Reserve
Vanessa Scaunet  
Camille Muls  
Sofie Van Accom Reserve
Vanessa Scaunet – Foto: Golazo

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.