De Nederlandse Jasmijn Bakker mocht zegevieren tijdens de Structabo CrossCup in Mol. De jonge juniore bouwde haar wedstrijd verstandig op en verkleinde stelselmatig het gat op Hanne Verbruggen, die quasi de hele wedstrijd domineerde. Bakker bleek op het einde nog over meer punch in de benen te beschikken en ging op en over onze landgenote. Verbruggen werd overtuigend eerste Belgische.

Hanne Verbruggen had er zin in, dat werd na het startsignaal onmiddellijk duidelijk. Zij ging er in het zand aan het Zilvermeer als een speer vandoor. Stephanie Barnes kon als enige nog in de buurt blijven van de atlete van VITA en leek zelfs even het gat te gaan dichten. Verbruggen dreef het tempo verder op en voorkwam een vroege terugkeer van de CABW-atlete. Ook Eline Dalemans was sterk op dreef en zat Barnes op de hielen. Achter het leidende trio groepeerde zich een hele hoop dames, waaronder enkele sterke Nederlandse junioren en vertrouwde gezichten als Hanna Vandenbussche, Lisa Rooms en Sofie Van Accom.

Vooraan raasde Verbruggen nog steeds verder, maar in de achterhoede begon de Nederlandse Jasmijn Bakker steeds vaker haar neus aan het venster te steken. Met nog één ronde te gaan bedroeg het verschil tussen het duo nog ruim dertig meter. Op het gezicht van Bakker viel geen greintje vermoeidheid te bespeuren, terwijl bij Verbruggen de eerste signalen wel zichtbaar werden. Een halve ronde later was het gat volledig gedicht en leek het over en uit voor Verbruggen. De juniore deed haasje-over met onze landgenote en diepte haar voorsprong nog knap uit. Bakker kon uiteindelijk zonder problemen de overwinning veiligstellen. Verbruggen mag zichzelf wel voor de tweede keer op rij deze CrossCup beste Belgische noemen.

De derde plaats ging naar een Duitse atlete. Vervolgens was het Barnes die over de finish kwam, op de voet gezeten door een sterke Dalemans. Van Accom verraste enigszins door in de laatste ronde nog ze Vandenbussche en Rooms te remonteren en zo derde Belgische te worden. De twee laatstgenoemden vielen net naast het podium.