Isaac Kimeli heeft de Structabo CrossCup-manche in Mol op zijn naam geschreven. Kimeli haalde het na een pittig duel met de Duitser Samuel Fitwi, die vorig jaar de beste was aan het Zilvermeer. Onze landgenoot haalde het overtuigend in de sprint. Michael Somers werd knap derde, gevolgd door een sterke Dorian Boulvin en verrassende Pieter-Jan Hannes.

In de aanvangsfase van de wedstrijd leek iedereen de kat uit de boom te kijken waardoor een grote groep atleten de eerste ronden samen aflegden. Isaac Kimeli en zijn grootste uitdager, de Duitser Samuel Fitwi hielden zich lang schuil in het peloton. Dorian Boulvin, Michael Somers, Pieter-Jan Hannes, Dieter Kersten en Steven Casteele maakten eveneens deel uit van de leidende groep.

Op twee ronden van het einde werden er pas verschillen gemaakt. Fitwi en Kimeli kozen het hazenpad waardoor de wedstrijd afstevende op een herhaling van vorig jaar. Toen trok Fitwi aan het langste eind, maar dat wou Kimeli geen tweede keer laten gebeuren. Toch leek het even wel die kant op te gaan toen de Duitser een kleine kloof sloeg op de vice-Europese kampioen veldlopen. Kimeli vocht zich terug in zijn spoor en gaf hem geen duimbreedte meer toe. Het duo stormde samen het zand op en maakte zich op voor een prangend eindsprintje. Daarin onderscheidde Kimeli zich knap waardoor hij zelfs nog de tijd kreeg om het publiek te begroeten. Het was de eerste keer dat Kimeli in Mol de handen in de lucht mocht steken.

Voor de derde plaats zou het tussen Boulvin en Somers gaan. In de laatste ronde nam de man van LYRA mooi afstand van Boulvin waardoor hij mee het podium op mocht. Somers strandde op amper veertien seconden van Kimeli. De CABW-atleet kon wel moeiteloos de concurrentie afhouden. Achter hem vochten Casteele, Kersten en Hannes namelijk een leuke strijd uit. Het was verrassend die laatste die er aan het langste eind trok en de vijfde plaats veroverde. Hannes moest namelijk eerst terrein toegeven op het duo om vervolgens zijn tweede adem terug te vinden en hen voorbij te snellen.

Oppermachtige Hendrix op korte cross

Kimeli had nog een reden om te vieren in Mol, aangezien zijn trainingsmakker Robin Hendrix alles en iedereen op een hoopje liep tijdens de korte cross. Met een straat voorsprong knalde Hendrix naar winst voor Valère Hustin en Thomas Vanoppen. Hendrix mikt net zoals Kimeli op een deelname aan het EK veldlopen met het team op de Mixed Relay.