De Vlaamse Atletiekliga heeft de opvolger van Max De Vylder als topsportcoördinator bekendgemaakt. De voormalige Nederlandse atleet Rutger Smith neemt het roer over van de kwaliteitsmanagers die de afgelopen maanden ad interim het werk van de voormalige topsportcoördinator overnamen. Smith trok dit jaar onder meer al naar het EK voor beloften en het WK in Doha. Hij wordt de eerste buitenlander ooit met de functie.

“In deze nieuwe functie zal ik verder moeten kijken dan het werpen alleen. Ik besef dat het voeren van een beleid niet zo eenvoudig zal worden, zeker omdat we vandaag al heel dicht bij de Spelen van Tokio staan. Samen met de andere kwaliteitsmanagers, die ik inmiddels goed heb leren kennen, zullen we echter de tijd nemen om een doordacht topsportbeleid op langere termijn uit te stippelen, waarachter zich zo veel mogelijk Vlaamse topatleten en hun trainers kunnen scharen. Maar ik besef heel goed dat je niet voor iedereen altijd goed kan doen”, aldus Smith aan de Vlaamse Atletiekliga.

Het kleine Vlaanderen maakt deel uit van een lappendeken aan complexe nationale sportstructuren. Voor een niet-Belg als Smith was het geen sinecure om te wennen aan die structuur. “Tot dat besef ben ik inmiddels ook al gekomen, maar mijn collega’s hebben me het afgelopen jaar wel een snelcursus Belgische sportstructuur gegeven. Toegegeven, dat is allemaal niet evident, maar het schrikt mij zeker niet af en ik kijk er naar uit om het Vlaamse atletiekschip zo goed mogelijk richting volgende internationale kampioenschapshavens te laten varen. Maar dat ga ik zeker niet alleen doen: de technische directie is veel meer dan een topsportcoördinator alleen. Ik geloof alvast in een mooie toekomst voor onze sport in Vlaanderen”, voegt de kersverse topsportcoördinator toe.

Rutger Smith brengt een grote rugzak aan internationale ervaring mee naar de Vlaamse Atletiekliga. Met PR’s van 21m62 in het kogelstoten en 67m77 in het discuswerpen was de in Groningen geboren atleet een absolute wereldtopper. Smith nam deel aan drie Olympische Spelen en behaalde op Europese en mondiale kampioenschappen medailles.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.