De Belgian Tornados plaatsten zich al bij al makkelijk voor de finale van de 4×400 meter op het WK in Doha. Jonathan Sacoor maakte een ontspannen indruk en gaf het stokje als derde door aan slotloper Kevin Borlée. Sacoor stak de ambities van de mannenploeg na afloop niet onder stoelen of banken. “We hebben laten zien dat we nog altijd een van de sterkste teams van de wereld zijn”, zei hij onomwonden.

In de finale zijn de plannen groot. “We gaan morgen nog een tandje bijsteken”, zegt Sacoor. “In de finale is alles mogelijk, dat is het mooie aan aflossingen. Ons team is enorm sterk.” De Tornados geraakte nog nooit op het podium van een WK outdoor of OS, misschien is morgen wel de grote dag. Sacoor gelooft er in, ook al ontbreekt Jonathan Borlée geblesseerd. “Of het podium mogelijk is? Natuurlijk! Ik zeg het toch, alles is mogelijk.” Bekijk het interview hierboven.