Isaac Kimeli zal dan toch niet deelnemen aan de 1500 meter op het WK in Doha. Meteen na de finale van de 5.000 meter klonk er nog enige twijfel bij Kimeli. Vandaag maakte de atleet echter zelf komaf met alle twijfels door in een instagrampost het einde van zijn zomerseizoen aan te kondigen.

De finale van de 5.000 meter ging verschroeiend hard. Isaac Kimeli kon tot over halfweg behoorlijk goed aanklampen, maar niet veel later nam de lactaat het over. Kimeli moest temporiseren en werd veertiende in zijn eerste WK-finale. Meteen na afloop antwoordde onze landgenoot dat hij nog steeds overwoog om van start te gaan op de 1500 meter aangezien de IAAF hem ook op deze afstand startrecht gaf. Een dag later lijkt Kimeli echter onvoldoende hersteld van zijn zware inspanning om nog zijn beste niveau te kunnen bovenhalen op de 1500 meter. Kimeli kan dus terugkijken op een geslaagd zomerseizoen met onder meer zijn overwinning op de Memorial Van Damme, het behalen van de olympische limiet en zijn veertiende plaats op het WK.

Bekijk hieronder de post waarmee Kimeli het nieuws aankondigde.

https://www.instagram.com/p/B3Ebxdei0pO/?utm_source=ig_web_copy_link