Hanne Claes heeft zich in Doha geplaatst voor de halve finales op de 400 meter horden. Ze finishte als zesde in haar reeks terwijl alleen de top vier rechtstreeks doorstootte, maar haar 55″68 was voldoende om door te stoten met de verliezende tijden. Couckuyt was zesde in haar reeks in 57″15.

Ze zag in haar buitenste baan niemand voor zich, en dus had Hanne Claes geen richtpunt. Ze vertrok dan maar als een speer, maar kreeg het op het einde bijzonder zwaar. Even leek ze naar huis gelopen worden, maar ze kon wat verdapperen in de laatste meters, waardoor haar chrono met 55’68 uiteindelijk nog meer dan degelijk was. Ze zette over alle reeksen heen de zestiende tijd neer.

Couckuyt trad aan in de derde van vijf reeksen. Ze moest net als Claes in de buitenbaan lopen, blind dus. Ze startte net als Claes als een raket, maar in de tweede wedstrijdhelft kreeg ze het moeilijk. Dat ze slecht uitkwam op horde acht, zat daar voor een groot deel tussen. In de laatste rechte lijn klapte de Europese beloftekampioene in en finishte als zevende en laatste in 57″15. Dat heet leergeld betalen. De Deense Sara Petersen werd uiteindelijk gediskwalificeerd, waardoor Couckuyt naar zes opschoof. Over alle reeksen heen, was ze 32e. De winst ging in 54″87 naar de Amerikaanse Dalilah Muhammad.