Jonathan Sacoor heeft op het WK in Doha de reeksen van de 400 meter met verve doorstaan. In de laatste van zes reeksen volgde Sacoor knap in het spoor van Emmanuel Korir om redelijk gecontroleerd als tweede te kunnen finishen. Zijn eindtijd van 45″32, net geen seizoensbeste, was ruim voldoende voor een plaats in de halve finales.

De eerste horde is genomen bij Jonathan Sacoor. In de reeksen van de vlakke 400 meter moest onze landgenoot vooral vrezen voor de Amerikaan Nathan Strother en de Keniaan Emmanuel Korir. Aangezien de eerste drie direct zeker waren van de volgende ronde, had Sacoor zeker nog een kans om door te stoten. Vanuit baan zes schoot Sacoor vlot uit de blokken en 200 meter later lag onze landgenoot al knap aan de leiding. De wereldkampioen bij de junioren behield zijn voorsprong bij het uitkomen van de bocht, maar voelde al snel de hete adem van de Keniaan in zijn nek. Korir ging op en over Sacoor en finishte als eerste in 45″08. Ruim twee tiende later was het onze Belgische kampioene die in een nog steeds soepele tred als tweede de finish overschreed. Sacoor klokte met 45″32 de tiende tijd van alle deelnemers en mag dus morgen aantreden in de halve finales.