Het gemengde team op de 4x400m heeft zich op het nippertje verzekerd van de finale op het WK in Doha. Robin Vanderbemden, Camille Laus, Imke Vervaet en Dylan Borlée liepen stuk voor stuk een degelijke koers. Borlée moest het afwerken, maar liet een rechtstreekse kwalificatie liggen. Daardoor moest het Belgische team hopen op de snelste verliezende tijden. Met een nieuw BR van 3’16″16 mag het team naar de eerste WK-finale in de discipline.

Dylan Borlée zal ongetwijfeld een bolwassing krijgen van vader Jacques nadat hij in de slotmeters uitliep en de kwalificatie voor de finale, met bijhorend olympisch ticket, in gevaar bracht. Gelukkig bleef het bij gevaar en mogen onze Belgen zich naast de finale van morgenavond ook opmaken voor de Olympische Spelen van volgend jaar.

Het Amerikaanse team, zonder grote namen, bewees in de eerste reeks met een nieuw WR van 3’12″42 dat zij de te kloppen ploeg zijn morgen.

Wie we morgen in de finale normaal niet terug gaan zien, is Imke Vervaet. Zij komt namelijk maandag individueel aan de start op de reeksen van de 200 meter. Voor Vervaet was het haar eerste deelname aan een 4×400 meter van het seizoen en maakte daardoor niet verwonderlijk enkele beginnersfouten. “Ik ben te braaf geweest”, vertelde Vervaet na de wedstrijd. “Toen de stok werd doorgegeven werd ik wat gehinderd door enkele atleten in de bocht. Ik had mij voorgenomen om niet in te halen in de bocht, maar achteraf gezien had ik daar meer mijn mannetje moeten staan en meer moeten vechten voor mijn plaats. Morgen spaar ik mij normaal voor mijn individuele 200 meter. We zijn met genoeg vrouwen die heel enthousiast zijn om het beste van zichzelf te geven, dus zij gaan dat zeker goed doen”, besloot ze.

“Dit was leuk om te doen”, vulde Robin Vanderbemden aan. “Zo’n 400 meter was toch lang, ik heb afgezien als 200-meterloper. Of ik morgen in de finale zal lopen weet ik nog niet. Ik zal morgen eerlijk aangeven hoe ik mij voel en dan zien we wel wat er beslist wordt.”