Slecht nieuws voor de Belgische atletiekliefhebber en zeker voor Cynthia Bolingo en de Belgian Cheetahs. De vice-Europese indoorkampioene op de 400 meter is onvoldoende hersteld van haar achillespeesblessure om af te reizen naar Doha. Bolingo geeft forfait voor zowel de individuele 400 meter als de 4×400 meter met de Belgian Cheetahs.

Het was Carole Bam, individuele coach van Cynthia Bolingo maar ook bondscoach van de Belgian Cheetahs, die het slechte nieuws vandaag bevestigde. De zware achillespeesblessure waar Bolingo al sinds de winter mee op de sukkel is, en die er ook voor zorgde dat ze de World Relays miste, houdt haar weg uit Doha.

Bolingo was in Doha zowel finalekandidate op de individuele 400 meter als op de 4×400 meter met de Belgian Cheetahs. Die Cheetahs zullen het nu héél erg moeilijk krijgen om de top acht te bereiken, die nodig is voor een rechtstreekse kwalificatie voor de Olympische Spelen in Tokio.

Koen Naert en Bashir Abdi haakten eerder al af voor Doha, waardoor de Belgische ploeg momenteel behoorlijk klein oogt, met slechts acht individuele atleten.