Daniel Segers zette afgelopen zondag met 7m89 een verbetering van het 27 jaar oude BR bij de junioren neer in het verspringen. De meerkamper van RESC haalde zo ook de Belgische titel bij de grote jongens binnen. Begin juli stond voor Segers normaal gezien een WK voor junioren gepland, maar door de coronacrisis moest dat WK wijken. De atleet hoopt komende zomer nog aan de start van een tienkamp te verschijnen om richting 8.000 punten én wie weet het BR te gaan.

“Het kwam voor mij zeer onverwacht, aangezien het een speciaal seizoen is. Ik heb lang getraind en het was ook lang geleden dat ik nog eens aan de start van een wedstrijd stond.  Ik wist niet goed wat te verwachten en hoe het met mijn vorm gesteld was. Het blijkt dat die vorm zeer goed zit en dat het opnieuw klikt in het verspringen. Dus ik ben zeer tevreden, zowel met de titel als met het record”, vertelt Segers na afloop van zijn record van zondag.

Het BR in het verspringen stond maar liefst 27 jaar op naam van Yassin Guellet met 7m86. Daar bracht Segers afgelopen zondag verandering in. De atleet is zo de beste cadet en junior aller tijden in het verspringen in eigen land. Toch mikt hij komende zomer nog op een sterke tienkamp, al sluit hij een overstap naar het verspringen en de baanronde zeker niet uit. Het BR van Thomas Van der Plaetsen bedraagt 7.769 punten, Segers was vorig jaar goed voor 7.379 punten. De afgelopen maanden werkte de 19-jarige atleet met Nigeriaanse roots vooral om de komende jaren van blessures gespaard te blijven. Een babbel met de atleet van RESC kan u hieronder bekijken.