Nafi Thiam geeft forfait voor het BK AC op 15 en 16 augustus. De vice-wereldkampioene op de zevenkamp sukkelt met haar achillespezen en kuiten, aldus Le Soir. Thiam wil geen risico’s nemen met het oog op de driekamp op de AG Memorial Van Damme, waarin ze het opneemt tegen haar grote concurrente Katarina Johnson-Thompson.

Geen Nafi Thiam op het BK AC volgend weekend. De regerende olympische kampioene in de zevenkamp ondervindt te veel last aan haar kuiten en achillespezen. Thiam zou op het BK opteren voor de 200m, maar laat die plannen dus varen. Haar trainer Roger Lespagnard reageerde bij Le Soir op het nieuws. “Nafi heeft al enkele dagen last van vermoeide spieren en pezen. Daardoor laat ze haar spikes links liggen en geeft ze de voorrang aan klassieke loopschoenen. Hoog- en verspringen is ook even van het trainingsprogramma verdwenen om zich te sparen. Ze wil liever nu rusten om topfit te zijn op de Memorial, waar ze iets mooi wil neerzetten”, aldus Lespagnard bij Le Soir.

Op de AG Memorial Van Damme neemt Thiam het op tegen haar grote rivale in de zevenkamp, de Britse Katarina Johnson-Thompson. Het duo mag zich op 4 september opmaken voor een driekamp, bestaande uit 100m horden, kogelstoten en hoogspringen. Lespagnard vindt het spijtig dat zijn atlete zich niet kan bewijzen op het BK. “Het is een beetje vervelend, want ze heeft de goede vorm te pakken en was mits was meeval in staat om haar PR aan te scherpen op de halve baanronde. Het heeft echter geen zin om risico’s te nemen”, besloot haar trainer in het interview met Le Soir.

Gisteren was het exact drie jaar geleden dat Thiam zich in Londen tot de eerste Belgische wereldkampioene ooit kroonde in openlucht.