Paulien Couckuyt mag zich opmaken voor haar eerste individuele finale op een internationaal kampioenschap. Op het EK voor beloften schaarde Couckuyt zich bij de beste drie van haar halve finale op de 400 meter horden. Dat leverde haar een rechtstreeks ticket op voor de finale die morgen doorgaat. Haar tijd bedroeg 57″75.

Net als in de reeksen gisteren ging Paulien Couckuyt voortvarend van start. Na 200 meter lag ze al duidelijk aan de leiding. In de bocht kwam de Europese ranglijstaanvoerester Linda Oliviera ook naar voren geschoven. De Italiaanse ging op en over Couckuyt en leek vrij gecontroleerd naar reekswinst te kunnen lopen in 57″40. Net achter haar kon Couckuyt zonder al te veel problemen als tweede finishen in 57″75. Zij trekt zo met de zesde tijd van alle deelneemsters naar de finale die zondagavond plaatsvindt.