Babette Vandeput maakte er een ware thriller van tijdens de kwalificaties van het discuswerpen. De werpster kon geen afstand laten opmeten bij haar eerste twee pogingen en speelde alles of niets bij haar laatste poging. Deze keer vond de discus wel zijn weg uit de kooi. Vandeput liet een seizoensbeste van 51m91 noteren en mag zo morgen als tiende naar de finale.

Voor een rechtstreekse kwalificatie werd 53m00 gevraagd, maar daar kwam Vandeput niet aan waardoor het wachten werd op wat de dames in de tweede groep zouden. Slechts zes dames mochten verder gooien dan onze landgenote. De tweede groep kwam pas een uur later in actie, waardoor het lang nagelbijten was. Al snel werd duidelijk dat Vandeput zich weinig zorgen zou moeten maken, want slechts drie dames deden beter dan de Maasmechelse. Vandeput kan morgen tijdens de finale vechten voor haar beoogde plaats bij de beste acht.