Van 8 tot en met 13 juli vindt de atletiekcompetitie op de Unversiade plaats in de Italiaanse stad Napels. Gisteren kwamen met Renée Eykens en Stijn Baeten al meteen twee Belgen in actie op het kampioenschap. Het duo kwalificeerde zich respectievelijk voor de halve finales van de 800m en finale van de 1500m.

Renée Eykens werd in de vijfde en laatste reeks van de 800m ingedeeld, waardoor de kans op een snelle tijd groter werd. De regerende Europese kampioene bij de beloften op de dubbele baanronde werd vierde in haar reeks met 2’06”29 en was daardoor automatisch verzekerd van de volgende ronde. Slechts zes atleten liepen sneller gisteren. Vanavond mag Eykens opnieuw aan de bak tijdens de halve finales. Zij treedt aan in de eerst van drie reeksen. Met slechts twee atleten die dit jaar een snellere tijd konden voorleggen, mag onze landgenote zeker finale-ambities koesteren.

Voor Stijn Baeten is de Universiade zijn tweede internationale kampioenschap, nadat hij als junior het EK meemaakte. Toen was Baeten vooral een 800m-specialist. Ondertussen bewees de atleet van DCLA echter dat hij op de 1500m aardig uit de voeten kan. Dat bevestigde hij gisteren tijdens de eerste reeks van de 1500m in Napels. Hij zou vlot als derde finishen in 3’43”49, goed voor de derde tijd van alle 35 deelnemers aan de reeksen. Baeten zou dankzij zijn sterk eindschot wel eens voor de verrassing kunnen zorgen in de finale van woensdag.

Naast Eykens komt ook Dieter Kersten vanavond aan de start. Hij neemt de 10.000m voor zijn rekening en mag direct strijden voor het eremetaal. Woensdag komen Sarah Missinne, Ben Broeders en Frederik Ausloos in actie.