Op de officiële Belgische selecte is het, wegens commotie rond de sponsorvoorschriften, nog enkele dagen wachten. In Nederland werd de selectie voor het EK indoor wél bekendgemaakt. Vijftien atleten zullen, als alles goed verloopt, in Glasgow aan de start verschijnen.

In België behaalden negen atleten individueel de EK-limiet. De selectie van onze noorderburen zal alvast meer individuele atleten tellen. De Nederlandse atletiekbond selecteerde maar liefst vijftien atleten, dat zijn er twee minder dan het vorige EK indoor. Vandaag is er zelfs nog een atlete toegevoegd. Jamile Samuel liep woensdag in Duitsland sneller dan de gevraagde 7″25 voor het EK. Drie dagen te laat aangezien de selectieperiode liep tot vorige zondag. De Atletiekunie kon dit echter door de vingers zien en gaf Samuel alsnog een ticket voor Glasgow.

Nederland zal in Glasgow sterk vertegenwoordigd worden op de loopnummers. Bij de mannen werden Tony van Diepen en Liemarvin Bonevacia geselecteerd voor de 400m. Op de 800m hebben ze met Thijmen Kupers en Richard Douma ook twee ijzers in het vuur. Op de 3000m zullen er zelfs drie Nederlanders aan de start verschijnen. Ook bij de vrouwen enkele kleppers met Dafne Schippers, Maureen Koster, Lisanne De Witte én Nadine Visser. U kan de volledige selectie hieronder bekijken.

              Mannen,      Onderdeel
1. Bram Anderiessen 3000 meter
2. Mike Foppen 3000 meter
3. Benjamin de Haan 3000 meter
4. Richard Douma 800 meter
5. Thijmen Kupers 800 meter
6. Tony van Diepen 400 meter
7. Liemarvin Bonevacia 400 meter
8. Joris van Gool 60 meter
Vrouwen Onderdeel
1. Maureen Koster 3000 meter
2. Julia van Velthoven 3000 meter
3. Lisanne de Witte 400 meter
4.

5.

Dafne Schippers

Jamile Samuel

60 meter

60 meter

6. Nadine Visser 60 meter horden
7. Anouk Vetter vijfkamp