Jacques Borlée heeft donderdag de selectie gelost van de 4×400 meterploeg op het EK indoor in Glasgow. Die bestaat uit Kevin, Jonathan en Dylan Borlée, Julien Watrin en Asamti Badji. Jonathan Borlée komt dus terug op zijn keuze om geen indoorseizoen af te werken. Ook van Kevin Borlée was er nieuws: hij loopt in Glasgow alleen de aflossing, en geen individuele 400 meter.

Als de Belgian Tornados naar Glasgow gaan, dan is het om voor de medailles te lopen. “We gaan niet naar daar als toeristen”, liet Jacques Borlée al bij herhaling verstaan. Hij wil dus in de sterkst mogelijk opstelling aantreden, en na het afhaken van de geblesseerde Robin Vanderbemden moest daarvoor een beslissing worden teruggedraaid. “Ik heb zowel Jonathan Sacoor als mijn zoon Jonathan gepolst”, zegt vader Borlée. Geen van beide Jonathans zou oorspronkelijk een indoorseizoen afwerken. “Sacoor was ook enthousiast, maar ik hield hem liever in Amerika. Uiteindelijk heeft Jonathan Borlée toegehapt.”

Asamti Badji is in principe reserveloper. Op een EK indoor zijn er geen reeksen, maar een rechtstreekse finale. Er moet dus maar één wedstrijd worden afgewerkt.

Kevin Borlée kiest ervoor om in Glasgow enkel en alleen de 4×400 meter te lopen, hoewel hij ook geplaatst was voor de individuele 400 meter. “We zijn nog nauwelijks aan de specifieke trainingen toegekomen”, zegt zijn vader en coach. “De grote doelen volgen later pas: het WK Relays in mei en het WK outdoor in Doha.”