De Nederlandse atletiekbond heeft al een vervanger gevonden voor de Amerikaan Rana Reider. Die vertrok een goede maand geleden wegens familiale omstandigheden, waardoor Dafne Schippers terug naar coach Bart Bennema trok. De Zwitser Laurent Meuwly zal vanaf april als hoofdcoach van de estafettes aantreden.

Atletiekunie heeft een waardige vervanger gevonden voor Rana Reider. Laurent Meuwly, negen jaar lang de hoofdtrainer van de sprint en aflossingen in Zwitserland, zal vanaf 1 april 2019 voor de Nederlandse atletiekbond werken. Hij zal samenwerken met Bart Bennema in het sprint- en hordenprogramma. Bij de aflossingen wordt hij de absolute hoofdcoach.

Laurent Meuwly begeleidde onder meer Léa Sprunger, die deze zomer nog Europees kampioen werd op de 400m horden en Kariem Hussein, Europees kampioen in 2014 op de 400m horden. Meuwly werd in 2009 verkozen tot trainer van het jaar in Zwitserland. Zijn loopbaan bij de Nederlandse atletiekunie zal van start gaan met een stage in Florida.

Nederland heeft een sterke aflossingsploeg bij zowel de mannen als de vrouwen. De 4x100m met Dafne Schippers werd tweede op het voorbije EK in Berlijn. De mannen haalden brons met de 4x100m.