De kalender voor CrossCup-criterium is bekend. Het 37ste seizoen zal opnieuw van start gaan in Gent met de Relays. In Brussel wordt afgesloten met het BK veldlopen op 24 februari.

Vanaf 21 oktober barst de strijd los in het CrossCup-criterium. Vorig jaar wonnen Imana Truyers en Soufiane Bouchikhi het klassement. In Gent wordt traditiegetrouw geopend met de Relays. De eerste individuele strijd volgt twee weken later aan het Zilvermeer in Mol. Na Roeselare (25 november) is het even wachten op de volgende CrossCup-manche. Op 20 januari 2019 wordt hervat met Hannuit. Daarna volgen nog respectievelijk Rotselaar (10 februari) en het BK in Brussel (24 februari).

Het criterium kent net als vorig jaar zes manches. Toen veranderde de formule van acht naar zes manches. Daardoor kregen de atleten een langere pauze tussen Roeselare en Hannuit. Die formule wordt nu opnieuw herhaald.

Het volledige CrossCup-programma 2018-2019:

21/10 CrossCup Relays Gent

4/11 CrossCup Mol

25/11 CrossCup Roeselare

20/1 CrossCup Hannuit – Waalse kampioenschappen

10/2 CrossCup Rotselaar – Vlaamse kampioenschappen – BK voor atleten met handicap

24/2 BK Brussel