Louise Carton en Isaac Kimeli keren morgen (donderdag) terug naar België na een hoogtestage in het Zwitserse Sankt Moritz. Daar bereidden ze zich voor op de Nacht van de Atletiek in Heusden aanstaande zaterdag, waar ze beiden opteren voor de 5.000 meter. Ze vertelden over hun stage bij de VAL.

De beste seizoenstijd van Louise Carton/ACME in de 5.000 meter staat voorlopig op 15:41.30. Om zich te plaatsen voor het EK in Berlijn moet ze 15:36.42 lopen, en in Sankt Moritz heeft ze hard gewerkt om hopelijk opnieuw sneller te kunnen gaan. “Ik heb een aantal goeie sessies kunnen afwerken hier. De nadruk lag vooral op de basisconditie, maar ik heb wel langere tempostroken gedaan en twee specifiekere trainingen”, zegt Louise vanuit Zwitserland.

“Het is de eerste keer dat ik in Sankt Moritz ben, en ik denk dat ik een nieuwe favoriete trainingsplek heb gevonden! Wat een zalige omgeving om te trainen en tot rust te komen. Conditioneel heb ik opnieuw een stapje vooruit kunnen zetten. De rug speelde wel wat op de afgelopen dagen, maar ik hoop dat het me niet al te veel zal hinderen. Ik hoop de vooruitgang ook te zien tijdens de wedstrijd zaterdag.”

Isaac Kimeli/OEH volgde een gelijkaardige aanpak in Sankt Moritz. Zijn focus lag er op Berlijn voorbereiden, niet specifiek op Heusden, en toch klinkt hij ambitieus voor zaterdag. “Ik heb heel goed kunnen trainen en ben gelukkig gespaard gebleven van blessures. Ik heb niet veel op de piste getraind, en heb vooral duurlopen gedaan. In België staat er binnenkort weer meer sneller werk op de planning. De vorm is wel nog altijd goed. Heusden is mijn laatste wedstrijd voor Berlijn, en ik zou er graag 13:20 of sneller lopen in de 5.000 meter.”