Arnaud Art heeft deze avond een nieuw Belgisch record neergezet in het polsstokspringen. De Luikenaar ging in zijn tweede poging over 5m72 en doet daarmee één centimeter beter dan zijn eigen nationaal record, dat net geen jaar heeft standgehouden.

In Luik gingen Belgische polsstokspringers Arnaud Art en Ben Broeders op zoek naar een goed resultaat met het oog op het Europees kampioenschap in Berlijn. Tegenstand kregen ze van de Pool Piotr Lisek. Voor Ben Broeders zat de competitie er al snel op. Hij ging over 5m22, maar faalde drie keer op 5m52. Arnaud Art kende dan weer een moeizaam begin op 5m22, waar hij drie pogingen voor nodig had.

Eenmaal onder stoom ging hij vol voor het Belgisch record op 5m72. De eerste poging mislukte nog nipt toen hij met de borst de lat raakte. Bij de tweede was het wel prijs. De Luikenaar verbetert daarmee zijn eigen Belgisch record met één centimeter. Daarna volgenden nog drie pogingen op 5m82 maar die afstand bleek nog net iets te hoog gegrepen.

De atleet van atletiekclub Hannuit was achteraf tevreden, maar wil meer: “Ik wist dat zo’n hoogte erin zat, toch hoop ik op een grotere sprong vooruit. Misschien kunnen er nog enkele centimeters bijkomen met het oog op Berlijn.” Art is reeds geplaatst voor het EK in Berlijn, dat binnen ruim twee weken van start gaat. De 25-jarige polsstokspringer kwam dit seizoen al tot 5m65, maar doet nu dus zeven centimeter beter.