Op zaterdag 21 juli zullen heel wat ogen gericht zijn op de 800m tijdens de Nacht van de Atletiek in Heusden-Zolder. In ‘De Veen’ gaat Aaron Botterman op zoek naar de EK-limiet. Met Mohammed Aman komt er een ex-wereldkampioen aan de start.

Aaron Botterman – Foto: Peter Wagemans

Aaron Botterman miste op het afgelopen BK atletiek nipt de limiet voor het EK in Berlijn. De Gentenaar kroonde zich in een tijd van 1’46”89 tot Belgisch kampioen op de 800m, maar voor deelname aan het EK is 1’46”70 nodig. In atletiekstadion De Veen wil Botterman onder de limiet duiken.

Gelukkig voor de atleet van KAA Gent zorgt de organisatie voor een sterk deelnemersveld. Met Mohammed Aman komt de wereldkampioen van 2013 aan de start. De Ethiopiër heeft een persoonlijk record van 1’42”37 en is op zoek naar zijn snelle benen van 2013. Verder prijken ook de sterke Ghanees Alex Amankwah (1’44”80) en de Marokkaan Mostafa Smaili (1’45”05) op de startlijst.

Voor tickets en meer info kan je op de website van de organisatie terecht.