Om 11u45 begint Nafi Thiam vandaag aan de tweede dag van haar zevenkamp op de Hypomeeting in Götzis. Dat de olympische kampioene tevreden is met haar voorlopig puntentotaal, kan moeilijk een verrassing heten. Maar aan het Europees record denken, wil ze nog niet.

“Ik wil en mag echt nog niet aan dat ER denken”, zegt Thiam. “Er zijn te veel factoren die nog zullen spelen. Mijn speerwerpen was hier natuurlijk enorm vorig jaar.” Maar dat laatste, dacht iedereen ook over het hoogspringen. De Naamse kwam nog eens terug op haar fenomenale 2m01. “Ik had een beetje schrik voor mijn nieuwe aanloop, die ik hier wilde uitproberen. Aan de korte aanloop van enkele passen, hebben we nog een voor-aanloop toegevoegd. Het heeft geweldig uitgepakt. Omdat Götzis nog niet mijn hoofddoel is, kon ik het risico nemen om 1m98 over te slaan.”

Hoewel de afsluitende 200 meter iets minder was, kon Thiam niet anders dan dolgelukkig zijn met haar eerste dag. “Een ongelofelijke dag. Ik had in het begin wat moeite om aan de hitte gewend te raken, maar ook dat is goedgekomen. Mijn doel voor dag twee blijft onveranderd: gewoon kijken waar ik sta.”