Dat Jonathan Sacoor indruk maakte tijdens de reeksen van de 4×400 meter was goed te zien, maar nu is het ook bevestigd door de officiële splits. Hij was met 45″99 de snelste Tornado, en zelfs het nummer vijf van alle 32 deelnemers. De finale vatten de Belgen morgen aan vanuit baan vijf.

Dylan Borlée 46″96, Jonathan Borlée 46″12, Jonathan Sacoor 45″99 en Kevin Borlée 46″15. Dat waren de officiële splits die de Belgian Tornados klokten. Dylan Borlée nam als startloper geen vliegende start, dus dat zijn chrono wat trager uitvalt, is logisch. De split van Sacoor is de vijfde van alle deelnemers.

De snelste split kwam opvallend genoeg van de Amerikaan Fred Kerley, die startloper was. Hij klokte 45″17.

Ondertussen is de loting voor de finale bekend. Het zit de Belgian Tornados voor één keer mee, want ze vertrekken vanuit de uiterst gunstige baan vijf. De Amerikaanse topfavorieten zullen vanuit de buitenbaan als mikpunt dienen.